Posted by : Σωκράτης Κατσαούνης Σάββατο 7 Αυγούστου 2010


H ομάδα της Ξάνθης επέστρεψε στη βάση της. Μαζί της, πέρα απο τα όσα αποκόμισαν οι ποδοσφαιριστές απο την προετοιμασία, κουβαλησε και έναν νέο ποδοσφαιριστή, τον Gleison Pinto dos Santos. Έναν ποδοσφαιριστή σε πολύ καλή ηλικία που λόγω προσόντων πιθανότατα προορίζεται για την μιά απο τις δύο θέσεις των κεντρικών αμυντικών και πιο συγκεκριμένα αυτή δίπλα στον Stewart.
Ένας ακόμα ξένος ποδοσφαιριστής στη μηχανή της ομάδας και, μιας και μιλάμε για ξένους, πιθανότατα ο δέκατος στην ενδεκάδα της...
Δεν το είχατε σκεφτεί ως τώρα; Βάσει μεταγραφών και μέχρι τώρα εικόνας στα φιλικά, η Ξάνθη θα γίνει αυτό που πρίν απο χρόνια χλευάζαμε... Ιωνικός.
Θα θυμάστε ασφαλώς εκείνο το συνονθύλευμα από ξένους ποδοσφαιριστές (καραβιές τα λέγαμε) που είχαν καταντήσει την Αθηναϊκή ομάδα να παίζει με 11 ξένους ποδοσφαιριστές. Αργότερα ο Άρης κατέληξε να παίζει με τον ίδιο αριθμό ξένων στην ομάδα.
Την κατάσταση στη φετινή Ξάνθη καλείται να σώσει μια τριάδα Ελλήνων ποδοσφαιριστών (κατα κύριο λόγο). Ο Μανώλης Μπέρτος (με τις πολύ καλές εμφανίσεις στην Ολλανδία), ο Θανάσης Κωστούλας και ο ανέτοιμος Σπύρος Βάλλας.
Δέν ξέρω αν έχει σωθεί η εγχώρια αγορά απο ποδοσφαιριστές. Δεν το πιστεύω. Δέν είμαι απολύτως βέβαιος αν η παρουσία ενός ντόπιου στην ενδεκάδα μας τιμά ως ΠΑΕ με "φυτώριο". Ένα είναι βέβαιο. Μόνο ο χρόνος μπορεί να δικαιώσει ή να καταδικάσει την φετινή μεταγραφική στρατηγική.

{ 5 σχόλια... read them below or Comment }

  1. Εξαιρετικό το άρθρο και παρα πολυ σωστή η επισήμανση ότι χρόνο μα το χρόνο μειώνεται - αντί να αυξάνεται - ο αριθμός των Ελλήνων παικτών της βασικής εντεκάδας της ομάδας της Ξάνθης. Δυστυχώς όμως η φετινή μεταγραφική στρατηγική ήταν απόρροια λαθών του παρελθόντος που σχεδόν κατέστησαν αναγκαία την επιλογή της άμεσης μεταγραφικής ενίσχυσης με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να παίξουν στη βασική εντεκάδα. Μετά την περσινή αποτυχία και τον παρά τρίχα όλεθρο νομίζω πως δεν ήταν η ώρα των "δοκιμών". Βέβαια στην φετινή αγορά όντως υπήρχαν Ελληνες παίκτες όπως ο Αλεξόπουλος, ο Στολτίδης, ο Λαζαρίδης, ο Αραμπατζής (ενδιαφερθήκαμε γι αυτον!!!), ο Παπαζαχαρίας και ο παλιός δικός μας ο Αντώνης Ρίκκα που παίζουν σε θέσεις που μας "ενδιέφεραν". Λυμπεροπουλος, Δελλας και Σαλπιγγιδης δεν νομιζω πως υπηρχε περιπτωση να ερθουν στην Ξανθη.
    Γενικά το κακό αυτό της μειωμένης εκπροσώπησης των ομάδων με Ελληνες παίκτες ισχύει σε όλες της ομάδες της Σούπερ Λίγκας όπως εύστοχα επισήμανε σε δηλώσεις του ο Κωστούλας.
    Όπως είπα και προηγουμένως η φετινή μεταγραφική στρατηγική είναι το αποτέλεσμα τής μη αξιοποίησης παικτών μας απο τα ΤΕΠ κατα τη διάρκεια του προηγουμένων χρόνων. Για να λέμε και ακριβώς την αλήθεια τα παιδιά αυτά δεν αδικηθήκανε αφού σχεδόν κανένας που δεν αξιοποιήθηκε απο την ΠΑΕ δεν πρωταγωνιστεί σε άλλη ομάδα πλην του Σιόβα (αραγε γιατί τον χάσαμε;;;) και του Μελισσα που παίζει σε Ατρόμητο ενώ επαιξε και στον Εργοτέλη παλαιοτερα. Παρόλα αυτα όμως σε αρκετα παιδια δεν δοθηκαν οι ευκαιρίες, η κατάλληλη εμπιστοσύνη και ο χρόνος να δουλέψουν σωστα και να είναι οι σημερινοί πρωταγωνιστες.
    Εξαίρεση ίσως είναι ο Ριζογιάννης που με λίγη δουλειά παραπάνω θα μπορούσε σήμερα να είναι μέλος της βασικής εντεκάδας.
    Όντως φετος προβλέπεται - τουλάχιστον για την αρχη του πρωταθλήματος - 2 μόνο παίκτες, οι Κωστούλας και Μπέρτος να βρίσκονται στην αρχική εντεκάδα. Ευχομαι να μην ξαναπαρουσιαστουν οι περσινές "περιπέτειες", έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος να δωθουν ευκαιρίες και στους μικρότερους σε ηλικία παίκτες φέτος οσο το δυνατον γρηγοροτερα.
    Εμπρος λοιπον, είναι ευκαιρία για τους Μανδαλο, Σταθάκη, Τσουμάνη, Κομεσιδη, Καθαριο, Βασιλακάκη να δουλεψουν σκληρά και να γίνουν οι μελλοντικοί Ελληνες πρωταγωνιστες της ομάδας μας

    Δημοσθένης

    ΥΓ 1 Ας είχαμε φροντίσει να είχαμε κλείσει νωρίς τον Μητρογλου πριν καν αρχισει το Πανευρωπαικο Πρωταθλημα

    ΥΓ 2 Ας μην είχαμε χασει τον Σιοβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λείπει η σημαία της Αγγλίας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελειωσαν οι Ελληνες-ταλεντα??
    Τι γινεται με τα δικα μας παιδια απο τα ΤΕΠ??
    Το ξενο ειναι πιο γλυκο, Πανοπουλε??

    Τι παιχνιδια παιζετε εκει στα Πηγαδια με τους managers?
    θα παρουν τα νεα παιδια ευκαιριες ή θα τους αποδεσμευετε και θα βολοδερνουν σε αλλες ομαδες??
    Δεν υπαρχει ουτε ενα ταλεντο απο τα ΤΕΠ να παιξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη ειναι της Βρετανιας, της Αγγλιας ειναι λευκη με κοκκινο σταυρο!! Αρα δεν αποκατασταθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Copyright © Η Μικρή Κερκίδα - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -