Posted by : Σωκράτης Κατσαούνης Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Θα έχετε (πιθανότατα) πληροφορηθεί για τον παρακάτω "ενδεκάλογο" που παρουσίασε σε μαθητές Λυκείου (καλεσμένος απο τους μαθητές) ένας απο τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του πλανήτη. Κάποιοι ίσως θεωρήσουν πως απλά λέει εξυπνάδες. Άλλοι μπορεί να σκεφτούν πως τα όσα θα διαβάσετε λέγονται για να προετοιμαστεί μια γενιά για την επερχόμενη οικονομική κρίση.
Εγω, πάλι, ανήκω στην κατηγορία αυτών που "βγάζουν το καπέλο" στον Bill Gates...
Όσοι δέν είχατε την ευκαιρία να το διαβάσετε, κάντε το εδώ και αναρωτηθείτε αν έχει ή όχι δίκιο.


Rule 1: Life is not fair…get used to it.
1ος Κανόνας : Η ζωή δεν είναι δίκαιη- παρ' το απόφαση!
*
Rule 2: The world won’t care about your self-esteem. The world will expect you to accomplish something BEFORE you feel good about yourself.
2ος Κανόνας : Ο κόσμος δε δίνει δεκάρα για την αυτοεκτίμησή σου. Ο κόσμος περιμένει να πετύχεις κάτι ΠΡΟΤΟΥ τα βρεις με τον εαυτό σου.
*
Rule 3: You will NOT make $40,000/year right out of high school. You won’t be a vice-president with a cell-phone, until you earn both.
3ος Κανόνας : ΔΕ θα βγάζεις 40.000 δολάρια το χρόνο αμέσως μόλις αποφοιτήσεις από το Λύκειο . Δε θα γίνεις αντιπρόεδρος με κινητό στο χέρι , έως ότου κερδίσεις και τα δυο.
*
Rule 4: If you think your teacher is tough, wait till you get a boss.He
doesn’t have tenure.
4ος Κανόνας : Αν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε ν' αποκτήσεις αφεντικό! Αυτός δεν έχει χρόνο.
*
Rule 5: Flipping burgers is not beneath your dignity. Your grandparents had a word for flipping burgers-they called it opportunity.
5ος Κανόνας : Το να ψήνεις μπιφτέκια δεν μειώνει την αξιοπρέπειά σου. Οι παππούδες σου έλεγαν αλλιώς την κακοπληρωμένη εργασία: την αποκαλούσαν "ευκαιρία".
*
Rule 6: If you mess up it’s not your parents fault, so don’t whine about
your mistakes, learn from them.
6ος Κανόνας : Αν τα θαλασσώσεις , το κρίμα δεν είναι των γονιών σου! Γι' αυτό μην παραπονιέσαι για τα λάθη σου, μάθε από αυτά!
*
Rule 7: Before you were born, your parents weren’t as boring as they are
now. They got that way from paying your bills, cleaning your clothes, and
listening to how cool you are. So before you save the rain forest from the
parasites of your parents’ generation, try delousing the closet in your own room.
7ος Κανόνας : Πριν τη γέννησή σου, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο δείχνουν σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαριασμούς σου, πλένοντας τα ρούχα σου και ακούγοντας την γκρίνια σου για τις ελλείψεις σου. Προτού όμως σώσεις τη φύση από τα ¨παράσιτα¨ της γενιάς των γονιών σου, δοκίμασε να καθαρίσεις την ντουλάπα στο δωμάτιό σου.
*
Rule 8: Your school may have done away with winners and losers, but life
hasn’t. In some schools they have abolished failing grades and they’ll give
you as many times as you want to get the answer right. This doesn’t bear the slightest resemblance to ANYTHING in real life.
8ος Κανόνας: Το σχολείο σου μπορεί να είναι μακριά από νικητές και ηττημένους , αλλά στη ζωή δε συμβαίνει το ίδιο. Σε κάποια σχολεία σβήνουν τους κακούς βαθμούς και σου δίνουν όσες ευκαιρίες θέλεις για τη σωστή απάντηση . Η αληθινή ζωή δε μοιάζει στο παραμικρό με ό,τι συμβαίνει στο σχολειό.
*
Rule 9: Life is not divided into semesters. You don’t get summers and
Christmas break off, and very few employers are interested in helping you
find yourself. Do that on you own time.
9ος Κανόνας : Η ζωή δεν χωρίζεται σε τετράμηνα (ή εξάμηνα) . Δεν έχεις διακοπές το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα και πολύ λίγοι εργοδότες ενδιαφέρονται να σε βοηθήσουν να βρεις τον εαυτό σου. Κάντο στον αποκλειστικά δικό σου χρόνο.
*
Rule 10: Television is NOT real life. In real life people actually have to
leave the coffee shop and go to work.
10ος Κανόνας: Η τηλεόραση ΔΕΝ είναι η αληθινή ζωή. Στην αληθινή ζωή οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν κάποια στιγμή από την καφετέρια και να πάνε να δουλέψουν.
*
Rule 11: Be nice to nerds. Chances are you’ll end up working for one.
11ος Κανόνας: Να είσαι ευγενικός με τα "φυτά" (της τάξης σου). Υπάρχει η πιθανότητα να καταλήξεις στη ζωή να δουλεύεις για κάποιο από αυτά.

{ 1 σχόλια... read them below or add one }

- Copyright © Η Μικρή Κερκίδα - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -