Posted by : Σωκράτης Κατσαούνης Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011


Έχοντας (εκ των πραγμάτων) μια απόσταση απο την Ξάνθη, μου είναι δύσκολο να φανταστώ πως έχουν αντιδράσει στο άκουσμα της ματαίωσης του Σαββατιάτικου αγώνα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Σαν πολίτης, όμως, μιας χώρας που βρίσκεται σε κρίση τόσο οικονομική όσο και αξιών έχω το δικαίωμα (όπως ο καθένας μας) να κάνω τις δικές μου σκέψεις για ένα φαινομενικά ελάσσωνος σημασίας ζήτημα...
Δέν εξετάζω αν αυτό το πρωτάθλημα έπρεπε να ξεκινήσει. Η λογική μου λέει πως ήταν λάθος. Δέν εξετάζω αν ο λόγος της έναρξης ήταν οικονομικός (NOVA), πολιτικός (ας δώσουμε στον κόσμο κάτι να ασχολείται) ή απλά το όλο σκηνικό αντικατοπτρίζει το ευρύτερο μπάχαλο που επικρατεί.
Είναι απλά τραγελαφικό να ξεκινάμε έναν διαγωνισμό (γιατι στην ουσία το πρωτάθλημα είναι ένας μακροχρόνιος διαγωνισμός) χωρίς να γνωρίζω τους διαγωνιζόμενους. 
Αντίστοιχα είναι απλά τραγικό να αναβάλουμε ένα αθλητικό γεγονός απλά και μόνο γιατι 200 χιλιόμετρα μακρύτερα ξεκινά μια εμπορική έκθεση στην οποία θα πρέπει να στείλουμε έναν σκασμό αστυνομικούς, ΜΑΤ και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε επειδή θα την επισκευθεί ο πρωθυπουργός της χώρας.
Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή όλοι φοβούνται τα επεισόδια που μπορεί να γίνουν...
Άν δεν με απατά η μνήμη μου οι μετακινήσεις φιλάθλων έχουν απαγορευτεί...
Μήπως θα ήταν ορθότερο (πιο ορθολογικό) να σταματήσουμε την άσκοπη (γιατι άσκοπη είναι στην ουσία) μετακίνηση των πολιτικών; Στο κάτω-κάτω της γραφής μόνο αναταραχές προκαλούν...

Στα λοιπά καθαρά ποδοσφαιρικά, δέν νομίζω πως περιμένει κανείς εναγωνίως το φιλικό που έκλεισε η Ξάνθη με τον Πανθρακικό... Ίσως μόνο ο Ουζουνίδης που θα περιμένει να δεί και να δοκιμάσει πράγματα και τακτικές που θα βοηθήσουν στο δέσιμο της ομάδας.
Αυτό και την αγωνία μας για την κάλυψη των κενών στην ομάδα μας...
Εκεί περιμένουμε τι θα γίνει με τους ελέυθερους ή ντεμί-ελεύθερους ποδοσφαιριστές του Βόλου και της Καβάλας.
Όλα αυτά υπο τη σκιά της αναβολής της συζήτησης του θέματος της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου...

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Η Μικρή Κερκίδα - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -