Posted by : Σωκράτης Κατσαούνης Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Όχι. Πρέπει να είμαι ειλικρινής. 
Μεταγραφή αεροδρομίου απο την Ξάνθη στα τόσα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία ΔΕΝ έχουμε δεί. Μεταξύ μας; Δεν πρόκειται να δούμε ποτέ (αν και υπο προϋποθέσεις αν οι μεταγραφές του Ρατζίνσκι και κυρίως του Έμερσον γίνονταν φέτος για λογαριασμό κάποιας εκ των ισχυρών ομάδων, για τέτοιες θα μιλάγαμε).
Καραβίσιες μεταγραφές, όμως, έχουμε δεί ουκ ολίγες. Απο εκείνες που φορτώνει το παπόρι ότι λάχει και το αδειάζει στο λιμάνι του Λάγους... Δεκάδες.
Η φετινή οικονομική συγκυρία πάντως, έχει κάνει καλό στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΠΑΕ. Μιλάμε πλέον για στοχευμένες μεταγραφές. Θέλω αυτό, αυτό κι αυτό, εκεί, εκεί κι εκεί. Με ταυτόχρονη μείωση του μπάτζετ και του μέσου όρου ηλικίας της ομάδας. Αποπνέει μια υγεία αυτό το πράγμα. Έναν υγιή τρόπο σκέψης.
Τα είχαμε πεί, άλλωστε. Φτηνοί παίκτες, ελεύθεροι, με ματιές στους παίκτες των ομάδων που πέφτουν.
Εντάξει, συμφωνώ. Όλους μας εξιτάρει η ιδέα του μεγάλου ονόματος, του παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, του κράχτη.
Στη φετινή Ξάνθη του Ουζουνίδη, αυτό τον ρόλο θα κληθούν να τον παίξουν δύο ποδοσφαιριστές. Προς Θεού, όχι του κράχτη αλλα αυτών που θα συμμαζέψουν την ομάδα. Ο Michal Stasiak και ο Emil Dica. Γιατι καλή η μείωση του ΜΟ ηλικίας, αλλα η εμπειρία  είναι απαραίτητη.
Αν θα έρθει ο Βόσνιος; Καλώς να ορίσει. Άν μπορέσει να προσφέρει, ακόμα καλύτερα. Αλλα με τα όσα φαίνεται να ζητά ο Ουζουνίδης απο τους παίκτες του ως τώρα ο μεν Stasiak θα τραβήξει μεγάλο κουπί στην άμυνα, ο δε Dica θα αναλάβει να περάσει πολλές μπαλιές απο τα πόδια του...


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Η Μικρή Κερκίδα - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -