Posted by : Σωκράτης Κατσαούνης Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Δέκα βαθμοί σε τέσσερα παιχνίδια. Η Ξάνθη, κυρίες και κύριοι, έχει προπονητή. Μπορεί να μην έχει τις περγαμηνές. Μπορεί το βιογραφικό του να είναι φτωχό. Μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι. Όμως με τα αποτελέσματα που έφερε έχοντας το ίδιο και απαράλλαχτο ρόστερ με τον προκάτοχό του κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως ο πρωταγωνιστής της Ξάνθης στα τελευταία παιχνίδια είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Έχει καταφέρει να αποδείξει πως για να γίνεις προπονητής μιας ομάδας δέν χρειάζεται να είσαι γκουρού της τακτικής. Δέν είναι απαραίτητη η χρήση πολύπλοκων συστημάτων στο παιχνίδι. Αυτό που είναι απαραίτητο σε μια ομάδα είναι να κατανοήσουν οι ποδοσφαιριστές σου την θέση τους και τον ρόλο τους στο γήπεδο. Να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. να γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποδοσφαιριστή. Να αναδείξεις τα υπέρ τους και να κρύψεις τα κατά τους. Ακόμα-ακόμα και να τους ντοπάρεις ψυχολογικά. Όπως συμβαίνει με τον σκόρερ του μοναδικού τέρματος της Ξάνθης σήμερα.
Το σημαντικότερο, όμως, απο αυτά που έχει κάνει για την ώρα ο Νίκος Παπαδόπουλος στην ομάδα είναι άλλο. Μπορεί να έχει προκύψει λόγω ανάγκης, θα συμφωνήσω με όποιον το υποστηρίξει. Ο Παπαδόπουλος δέν έχει διστάσει να χρησιμοποιήσει αυτούς που κρίνει πως είναι οι καταλληλότεροι. 
Στο σημερινό παιχνίδι, ο Τσουμάνης πραγματοποίηση το ντεμπούτο του. Δέν είμαι βέβαιος πως κατι ανάλογο θα είχε γίνει με κάποιον άλλο στο τιμόνι της ομάδας.
Αρκετά με τον προπονητή. Καιρός να αναφερθούμε στον σκόρερ. Το έχουν γράψει όλοι οι φίλοι εδω στην "Μ.Κ". Το κατέχει το τόπι ο μικρός. Έχει την σπιρτάδα και τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Έχει ταλέντο με τη σέσουλα. Έχει τεράστια χαρίσματα. Το σημαντικότερο; έχει τεράστια ψυχολογία πλέον.
Έχει ακόμα ένα ελάττωμα. Παρακολούθησα το παιχνίδι σε ένα μαγαζί στα Γιάννενα. Λίγη ώρα μετα απο την επίτευξη του τέρματός του, ο Μαρτσελίνιο παίρνει τη μπάλα στα αριστερά, πραγματοποιεί μια υπέροχη κούρσα και έχοντας δυο πολύ καλά πλασαρισμένους στην περιοχή συμπαίκτες του αποφασίζει να... σουτάρει!;!;
"Δώσε πάσα βρε μ@!@!@ να το τελειώσεις" πετάχτηκε ένας θαμώνας...
Ομαδικότητα του λείπει αυτού του παιδιού. Αλλά δέν είναι της ώρας να ζητήσουμε να δουλευτεί και σε αυτό τον τομέα. Να μην είμαστε και αχάριστοι!  

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Η Μικρή Κερκίδα - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -