Posted by : Σωκράτης Κατσαούνης Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010


Πάντοτε οι πρεμιέρες στην έδρα μιας ομάδας έχουν μια ιδιαιτερότητα. Απο αυτό τον κανόνα δέν ξεφεύγει το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Πανιώνιο.
Είθισται οι ιδιαιτερότητες αυτός να πηγάζουν απο καθαρά αγωνιστικά θέματα: Θα "τραβήξει" η ομάδα; Θα δέσουν οι παίκτες; Είναι έτοιμος ο τάδε ή ο δείνα ποδοσφαιριστής; Πάμε για θετικό ξεκίνημα ή θα φάμε τα μούτρα μας; Στο Κυριακάτικο παιχνίδι δέν ισχύει κάτι τέτοιο. Να το θέσω καλύτερα: Περνά σε δεύτερη μοίρα.
Είναι γεγονός πως οι σεζόν που πέρασαν έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση πως αυτή η ομάδα "χειρότερα δεν γίνεται" να πάει. Στο όλο σκηνικό μπορείτε να προσθέσετε τους εξής παράγοντες: Την στροφή της ιδιοκτησίας προς αυτούς που τόσα χρόνια αγνοούσε, δηλαδή τον κόσμο, αλλά και την δήλωση-πρόθεση του νέου τεχνικού της ομάδας να προσφέρει στους φιλάθλους μια ομάδα που θα παλεύει για την νίκη, η οποία θα προσπαθήσει να παίξει και ελκυστική μπαλίτσα.
Ξεκινώντας από το δεύτερο σκέλος μπορούμε εκ του ασφαλούς να πούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει την Κυριακή. Στα σίγουρα. Τόσο γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα, όσο και γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο δέσιμο και η κατάλληλη χημεία στην ομάδα. Για να είμαι πιο ακριβής, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σε καμία ομάδα.
Μοιραία, οι περισσότεροι προπονητές στηρίζονται στην εμπειρία κάποιων παικτών και σε ατομικές ενέργειες. Άν τραβήξουν, τράβηξαν.
Ο Νίκος Κεχαγιάς έχει δείξει σε αυτές τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας πως έχει κάποιους σαφείς προσανατολισμούς. Ο βασικότερος απο αυτούς είναι να προσδώσει κίνηση (και μέσα απο την κίνηση να δώσει και ταχύτητα) σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έπαιζε "στατικά". Ο άλλος είναι να μεταδώσει λίγη απο την εμπειρία του ως αμυντικός, ώστε όλη η ομάδα να μαρκάρει ορθολογικά σαν σύνολο. Το τι απο αυτά και σε ποιο βαθμό θα του βγουν απέναντι στον Πανιώνιο, απομένει να το διαπιστώσουμε.
Πάμε στα υπόλοιπα...
Το περυσινό διάγγελμα του Πανόπουλου απο μικροφώνου, η "μεταμέλεια" για τα λάθη του παρελθόντος αλλα και τα όσα την ακολούθησαν, αφ' ενός δημιούργησαν κλίμα, αφ' ετέρου έχουν επηρεάσει τόσο τους φιλάθλους όσο και την ομάδα. Προσθέστε σε αυτά και την ύπαρξη στο ΔΣ εκπροσώπων των φιλάθλων και έχετε την γενική εικόνα.
Την Κυρακή το γήπεδο θα είναι σχεδόν γεμάτο, αν όχι πλήρες. Ακόμα και στο περίπτερο της πλατείας υπάρχει μια σχετική κίνηση για εισιτήρια του παιχνιδιού. Ο φίλος της ομάδας δείχνει πως θέλει να "συγχωρέσει". Σε ποιο βαθμό; Εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Τον μεγαλομέτοχο, την πορεία της ομάδας, το κατά πόσον θα καλυφθούν οι προσδοκίες του.
Στην ομάδα οι αλλαγές υπήρξαν σαρωτικές. Η στελέχωση του τεχνικού επιτελείου απο άτομα που προσέφεραν στο παρελθόν σαν ποδοσφαιριστές, οι αλλαγές στους παίκτες (με το πηγαινέλα να ξεφεύγει απο τον αρχικό σχεδιασμό) αλλά και η αλλαγή στον τρόπο δουλειάς και νοοτροπίας γεννούν τις δικές τους προσδοκίες.
Όπως καταλαβαίνετε, η προϊστορία των παιχνιδιών κόντρα στον Πανιώνιο λίγη σημασία έχει. Νομίζω πως οι πάντες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πως τα πάντα περνούν απο το δικό μας χέρι. Για την ιστορία, θα πρέπει να πούμε πως εντός έδρας έχουμε να κερδίσουμε τον προσεχή αντίπαλο απο τον Απρίλη του 2006.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε να επιδείξουμε δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.
Καλή επιτυχία στην ομάδα, καλά μυαλά και πολύ υπομονή!

{ 8 σχόλια... read them below or Comment }

  1. Γιατι δεν θα εχει αστικα προς το γηπεδο??
    Πώς θα παει ο κοσμος στα Πηγαδια??

    Αυτο ειναι το καλεσμα στον κοσμο??
    Ετσι θα φερουν τους φιλαθλους κοντα στην ομαδα??
    Δεν ντρεπονται καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eleos re paidia!Me ta astika!!Pare ena mixanaki kai ela ...... ftanei pia me ti grinia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο την παρτυ σου κοιτας φιλαρακι??
    Υπαρχει τοσος κοσμος, απ' ολες τις ηλικιες που πηγαινει με το αστικο στα Πηγαδια.

    Μην ειστε τοσο παρτακηδες, κλακαδοροι, τσιρακια του Πανοπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.......ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΑΗΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεταξύ μας... μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να μας διώξουμε απο το γήπεδο.
    Άν ο φίλος δεν έχει μεταφορικό μέσο, άς κανονίσει να τον πάει κάποιος απο τους άλλους που του προτείνουν να αγοράσει μηχανάκι.
    Θα ανταποδώσει τη χάρη όταν με το καλό το αποκτήσει! Άς σοβαρευτούμε. Η ομάδα μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oποιος θελει και αγαπαει την ομαδα θα βρει μεσο και θα παει ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος είπε...
    μονο την παρτυ σου κοιτας φιλαρακι??
    Υπαρχει τοσος κοσμος, απ' ολες τις ηλικιες που πηγαινει με το αστικο στα Πηγαδια.

    Μην ειστε τοσο παρτακηδες, κλακαδοροι, τσιρακια του Πανοπουλου.
    10 Σεπτεμβρίου 2010 8:35 μ.μ.


    Δε σου επιτρεπω χωρις να με ξερεις να με λες τσιρακι....Και δε κοιταζω τη παρτη μου αλλα το συνολοο.Αν θυμαμαι καλα ειχα δει τους xanthifans να μαζευονται στο συνδεσμο,ελπιζω και φετος να συνεχιστει.Πηγαινε απο εκει μια βολτα ολο και καποιος θα σε παρει!

    ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ!!ΜΙΑ Ο ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΜΙΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ,ΔΕ ΥΠΟΦΕΡΕΣΤΕ!ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΡΕΣ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΛΑ!ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα υπαρχει προσυγκεντρωση στον Σ.Φ XanthiFans απλα οσοι ειναι να πανε ας το κανουν λιγο νωρις γιατι τα παιδια θα φυγουν νωρις καθως εχουν να στησουν παγκους με προιοντα μπροστα απο ολες τις θυρες αλλα και για να στησουν την κερκιδα που αναμενεται να ειναι εντυπωσιακη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Copyright © Η Μικρή Κερκίδα - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -